Elérhetőségünk
06 1 64-64-195
Bejelentkezés
Kötelező felelősségbiztosítás
Utolsó módosítás: 2021.09.24
KÖTELEZŐ felelősségbiztosítást szeretne kötni?
Ezt Nyitvatartási időnk alatt azonnal megtesszük Önnek.
Személyesen: 1201 Bp. Vörösmarty u. 3/A; 1194 Bp. Nagykőrösi út 162 (Autópiac)
Vagy akár telefonon:
Hívjon bennünket, és pár perces beszélgetés után úgy rakja le a telefont, hogy érvényes (Okmányirodák által is elfogadott) Biztosítása lesz.
Ezt kérésére azonnal továbbítjuk önnek, akár e-mailben, VIBER-en, MESSENGER-en, VhatsApp-on, faxon, stb.
Ezzel azonnal mehet az Okmányirodába átíratni autóját.
Telefonszámunk: 06 1 64 64 195


Fontos tudnivalók a kötelező biztosításról
Milyen teendőink, kötelezettségeink vannak a gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatban?

Mi is az a Fedezetlenségi díj?
Mennyi időm van a kárbejelentéss
el?

Először is bármikor tudnunk kell igazolnunk, hogy rendelkezünk érvényes szerződéssel. Ehhez a forgalmi engedélyünk mellett (vagy a járművünkben) kell tartanunk az ajánlati igazolót, a kötvényt, vagy a biztosító által kiadott igazolást vagy a ZÖLDKÁRTYÁT. Ez 2020.10.01-től fehér színű lapra kell nyomtatni.  A forgalmi engedéllyel nem rendelkező jármű (pl. segédmotorkerékpár) esetében pedig a szerződéskötéskor kapott ajánlat vagy a járműre felragasztott matrica szolgál erre a célra. Közúti ellenőrzéskor a rendőr a szerződés megkötését jogosult ellenőrizni, a díjfizetést már nem, de ennek ellenére - a felesleges viták elkerülése céljából - érdemes lehet befizetési bizonylatunkat, vagy annak másolatát szintén magunknál tartani.
 
Szintén elengedhetetlen kötelezőnk bizonylatainak bemutatása az időszakos műszaki vizsgán, valamint természetesen abban az esetben, ha netán baleset részesei lennék. Ez utóbbi esetben - ha nem mi vagyunk a hibásak, akkor is - szükségünk lesz egy, vagy több baleseti kárbejelentő lapra is, ezt a biztosítónk ingyen bocsájtja rendelkezésünkre, mindig tartsuk a kesztyűtartóban.
 Kérésére bármelyik irodánka ad Önnek ilyet teljesen ingyen!
Ha elhagyjuk az országot, feltétlenül szerezzük be a zöldkártyát is (ez nem azonos a környezetvédelmi vizsgálatot igazoló lappal), Ez egy nemzetközileg elfogadott "Igazoló Eszköz". A Biztosítónk ezt is ingyen bocsájtja rendelkezésünkre. Noha nemzetközi egyezmények szabályozzák, hogy mely országok fogadják el egymás kötelező szerződéseit, és így elméletileg a legtöbb esetben erre a dokumentumra nem lenne szükség, a tapasztalat mégis azt mutatja, hogy bizonyos országokban a rendőrök kérik a zöldkártya bemutatását - és hát kinek van kedve egy idegen ország rendőrével az ő nyelvén jogi vitát folytatni?
 
Nagyon fontos, hogy mindig időben fizessük be a Kötelezőnket.
A Biztosításunk díja mindig a kezdet első napján esedékes!
Viszont a Biztosítónk ennek megfizetését többször ellenörzi. A Szerződésünket 60 napos késedelem megléte esetén TÖRLIK.
Ezt újra kötni csak ugyan abba a Biztosítóba tudja és a Teljes év megfizetésével +  Fedezetlenségi díjak leróvásával!
Díjnemfizetéssel törölt szerződések újrakötése esetén sajnos többszörös díjak is előfordulhatnak! Ezért is fontos a pontos díjrendezés.

Fontos tanács: baleset után, ha személyi sérülés is történt (ez esetben kötelező), ha külföldi gépjármű is részese a balesetnek, vagy ha a baleset résztvevőinek nem sikerül teljesen egyértelműen megállapodniuk a felelősség kérdésében, mindig hívjunk rendőrt, így sok további kényelmetlenségtől szabadíthatjuk meg magunkat.
 
  • Ha Ön a károkozó, kérjük, jelentse be a kárt 5 munkanapon belül saját biztosítójánál, a lakhelye szerint illetékes egységnél. (Saját kárának megtérítésére a casco biztosítás alapján van lehetőség.)
  • Ha Ön a károsult, kárigényét a káreseményt követő 30 napon belül be kell jelentenie a károkozó biztosítójánál.
  • Ha a károkozó külföldi állampolgár volt, a kárt a Mabisz bármelyik tagbiztosítójánál bejelentheti. Saját érdekében fontos feljegyezni a károkozó külföldi felelősségbiztosítójának nevét, a birtokában lévő zöldkártya számát és érvényességi idejét. Ebben az esetben is feltétlenül kérjen rendőri intézkedést!


 
Minden jog fenntartva © 2013 Glob-2000 Biztosítási Alkusz Kft.
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.09